Christoph Waltz kruipt voor nieuwe film in de huid van deze wereldberoemde regisseur

Christoph Waltz kruipt voor nieuwe film in de huid van deze wereldberoemde regisseur

De Quentin Tarantino acteur heeft weer een nieuwe grote rol gescoord.

Een nieuwe Christoph Waltz film is altijd iets om naar uit te kijken. De geliefde acteur wist een Oscar te winnen voor zijn griezelrol in Inglourious Basterds én een voor de keiharde western Django Unchained. Nu heeft hij getekend voor weer een nieuw project, genaamd Billy Wilder & Me.

Waltz heeft de hoofdrol weten te bemachtigen en zal dus Billy Wilder spelen. De film is een bewerking van het boek Mr. Wilder & Me, dat een mix is van echte en fictieve personages. Het verhaal speelt zich af in de zomer van 1977 en draait om een vrouw die voor Wilder begint te werken op een Grieks eiland tijdens de opnames van de film Fedora.

Band
De opnames worden daarna vervolgd in Duitsland, en de vrouw reist dus met Wilder mee. Ze leert hem zo beter kennen en komt achter zijn ongelofelijke familiegeschiedenis. Het is dan ook niet zo heel gek dat de opnames van Billy Wilder & Me zullen plaatsvinden in Griekenland, München maar ook in Parijs.

Waltz is de eerste grote naam die heeft getekend voor het project, al zal ongetwijfeld snel meer nieuws volgen. Wel weten we dat Stephen Frears, o.a. bekend van Dangerous Liaisons en The Queen, de regie voor zijn rekening zal nemen. Toneelschrijver Christopher Hampton zal het script verzorgen.

Wie is Wilder?
Wilder wordt vaak beschouwd als een van de meest begaafde en veelzijdige filmmakers van de klassieke Hollywood-cinema. De geliefde regisseur was verantwoordelijk voor o.a. The Apartment, Some Like It Hot en Sunset Boulevard. Het is vooralsnog niet bekend wanneer de film over het leven van Billy Wilder te zien zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair