'Jurassic Park III is beter dan je je herinnert'

'Jurassic Park III is beter dan je je herinnert'

Sam Neill komt op voor de weinig geliefde film.

Sam Neill is van mening dat het vaak met enige haat bekeken Jurassic Park III niet genoeg waardering krijgt van fans.

Tijdens een interview met Den of Geek, vertelde Neil, die de rol van Dr. Alan Grant speelt in de geliefde franchise, dat hij de derde film, die als zwakste van de eerste trilogie gezien wordt, beter vindt dan mensen over het algemeen toegeven.

Jurassic Park III
"Ik weet dat er critici zijn op de film," aldus Neill. "Maar eerlijk gezegd vind ik het een veel betere film dan de meeste mensen zeggen. Ik vind het een behoorlijk goede actiefilm. Maar hij eindigt vrij abrupt. Er was niet echt een bevredigend einde, wat ik liever gezien had. Daarbuiten vond ik wel dat de film behoorlijk goed werkt en heb ik ervan genoten hem te maken."

Neill ging daar wat dieper op in. "Ik vond Jurassic III over het geheel genomen leuk. Er waren een of twee castleden die niet blij waren. Bill Macy was daar bijvoorbeeld heel stellig over. Maar ik en Alessandro [Nivola] konden goed overweg en Joe Johnston is een geweldige regisseur. Ik mocht mee op die wilde rit."

Jurassic Park III laat zien hoe Dr. Alan Grant terugkeert naar het door dinosaurussen bewoonde Isla Sorna. Daar geeft hij, denkt hij, het ogenschijnlijk rijke echtpaar Paul en Amanda Kirby een luchttour in ruil voor geld voor zijn onderzoek naar velociraptors. De gebeurtenissen lopen uit de hand als Grant erachter komt dat het echtpaar vooral zoekt naar hun verloren zoon.

NieuwsFilm

meest populair