Kelly McGillis is verrassend eerlijk over haar afwezigheid in 'Top Gun: Maverick'

Kelly McGillis is verrassend eerlijk over haar afwezigheid in 'Top Gun: Maverick'

De nieuwe 'Top Gun: Maverick' is niet liefjes

In de nieuwe 'Top Gun: Maverick' zul je niet de liefjes uit de klassieker van 1986 aantreffen. Zowel Kelly McGillis als Meg Ryan waren in de eerste Top Gun te bewonderen, maar nu dus niet in de opvolger.

Eye catchers
En dat is verrassend, want destijds waren deze dames echte eye catchers, als de liefjes van Maverick en zijn beste vriend Goose. En dat terwijl Meg best een rolletje had kunnen hebben als de moeder van Rooster, de zoon van Goose. Miles Teller heeft als Rooster een grote rol naast zijn instructeur Maverick, opnieuw gespeeld door Tom Cruise.

Desgevraagd stelt de filmregisseur Joseph Kosinski dat deze toekomstige kaskraker van Tom Cruise niet draait om de vrouwelijke karakters van toen. Hij zegt: 'Ik wil niet met elk verhaal naar achter kijken. Het is belangrijk om nieuwe karakters te introduceren.' En dat doet Joseph goed. Naast Tom is vermoedelijk alleen Val Kilmer, zijn rivaal in de eerste 'Top Gun', te zien. Tijd voor nieuwe eye catchers dus.

Prioriteiten
Kelly McGillis speelde in de eerste 'Top Gun' de knappe instructrice Charlie, die een stomende affaire met Maverick - gespeeld door Tom Cruise - onderhield. Zij meldt dat zij nooit gevraagd is voor het vervolg. Ze vindt dat ook niet raar. 'Ik ben oud en dik, en ik zie er uit naar mijn leeftijd,' vertelt zij eerlijk. 'Dat is niet waar deze film om draait.'

Kelly vindt het geen punt. Ze koos destijds voor haar gezin, out of the spotlights, en heeft een fijn leven met af en toe een bijrol. 'Acteren doe ik graag, maar prioriteiten veranderen nu eenmaal,' vertelt zij.

Het hele verhaal hoor en zie jij op YouTube


NieuwsFilm

meest populair