'Harry Potter'-theorie fikst het gehate einde van Voldemort

'Harry Potter'-theorie fikst het gehate einde van Voldemort

Fans zijn goed voor leuke gedachtespinsels!

Een Harry Potter and the Deathly Hallows-theorie repareert het meest gehate ding aan de dood van Voldemort.

Die wijkt in de film behoorlijk af van de boeken van J.K. Rowling en fans vonden dat eigenlijk helemaal niets. Een belangrijk thema in de boeken is dat als Voldemort zou doodgaan, hij dat net zo zou doen als elk ander mens. Zijn lichaam bewees dat. Maar in de films desintegreerde het lichaam van Voldemort na het laatste gevecht met Harry Potter.

Harry Potter and the Deathly Hallows
In Harry Potter and the Deathly Hallows wordt Voldemort gedood door zijn eigen spreuk, op het moment dat blijkt dat zijn toverstaf van kant gewisseld is naar Harry.

Een nieuwe fantheorie maakt de filmdood beter, door erop te wijzen dat Voldemort minder menselijk was tegen het einde van de laatste film. Daarom zou het ook logisch zijn dat hij niet stierf als een mens.

Toen Voldemort terugkeerde met behulp van een spreuk van Wormtail, werden onder meer "vlees van een dienaar", "botten van de vader" en "bloed van de vijand" gemengd om het lichaam van Voldemort te scheppen.

Het maakt hem geen mens, want het lichaam bleek slechts een soort schil te zijn voor de ziel. Dat zou ook verklaren waarom hij niet gewoon sterft.

NieuwsFilm

meest populair