Quentin Tarantino: "Hij is mijn ogen echt de allerbeste acteur!"

Quentin Tarantino: "Hij is mijn ogen echt de allerbeste acteur!"

Meerdere toppers maar een echte uitblinker!

Quentin Tarantino heeft al de nodige films gemaakt met verschillende topacteurs. Iedereen in Hollywood wil maar namelijk wat graag werken met de beroemde regisseur, maar Tarantino weet wie hij zelf de allerbeste acteur vindt.

Hoewel Tarantino bijzonder veel keren heeft gewerkt met Samuel L. Jackson maar ook diverse keren met andere geliefde acteurs zoals o.a. Leonardo DiCaprio, Uma Thurman, Brad Pitt, Tim Roth en Christoph Waltz, heeft hij maar een enkele keer gewerkt met zijn favoriete acteur: Robert De Niro.

Interview
Tijdens een recent interview liet Tarantino zich erover uit: "Robert verdient in mijn ogen echt de titel van de allerbeste acteur van zijn generatie. Ik vind hem echt de beste acteur ter wereld. Ik heb nog nooit een acteur zo in de huid zien kruipen van zijn personage zoals hij dat doet. Toen ik met hem samenwerkte aan 'Jackie Brown', werkte ik niet met Robert, maar met Louis Gara, het personage dat hij speelt".

De Niro heeft dan ook in veel iconische en cultfilms gespeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan Good Fellas, Taxi Driver, Raging Bull, The Deer Hunter en The Godfather Part II, om er maar een paar op te nemen. Voor de laatstgenoemde won hij zelfs een Oscar.

Meer grootheden
De Niro mag dan wel Tarantino's favoriete acteur zijn, de regisseur heeft nog andere 'oogappeltjes'. Zo vervolgt hij: "Er zijn natuurlijk meer grootheden. Ik vind Michael Parks ook geweldig, maar ook Sean Penn, Tim Roth en Nick Cage".

"Tim kan heel veel en bijt zich vast in elke rol. Hij is een heuse kameleon. Sean is juist heel charismatisch, kan goed sexy rollen spelen maar ook gewelddadige scenes. En Nick durft gewoon alles. Hij werd zo vaak voor verkeerde rollen gecast, maar hij maakt er altijd het beste van."

NieuwsFilm

meest populair