Marvel Studios lost een 'Avengers: Endgame'-plotgat op

Marvel Studios lost een 'Avengers: Endgame'-plotgat op

Kevin Feige wees de eerste oplossing af.

Ms. Marvel stelde het publiek voor aan Kamala Khan, een jonge moslima die net als ons allemaal groot fan van de Avengers is. De eerste aflevering refereerde 28 MCU-helden en -schurken en een opvallend accurate en specifieke beschrijving van het eindgevecht in Avengers: Endgame.

De strijd om de Aarde tegen Thanos vond plaats buiten het beeld van het publiek. Dus zou het altijd moeilijk zijn geweest voor de schrijvers om uit te leggen hoe de wereld precies kon weten wat zich daar afgespeeld had. Die vraag werd bijvoorbeeld gesteld in WandaVision, toen Jimmy Woo refereerde naar Captain Marvel die de vloot van Thanos in haar eentje uitschakelde.

Een plotgat uitgelegd
Ms. Marvel legt nu uit waar die kennis vandaan komt. Namelijk: Big Me Little Me: A Scott Lang Interview, een podcast waarin de held zijn verhaal doet.

Oorspronkelijk wilden de makers een andere invalshoek kiezen, namelijk eentje die door Kevin Feige afgewezen werd. Uitvoerend producent Bisha K. Ali:

"Helemaal aan het begin, voordat we het creatieve team uitbreidden, zei ik: 'Kevin, wat als er nou drones waren die de strijd in Endgame livestreamden?' En hij zei toen: 'Bisha, nee.' Ik dacht alleen maar: is er geen Twitch-streamer die het eindgevecht van Endgame uitzond? Ik denk dat ik gek werd van het oplossen van dit raadsel. Dus het werd een grote iteratieve reis. Ik denk dat het Sana [Amanat] was, die een pitch had en het oploste."

"Ik moet eerlijk zijn, ik neem namelijk nooit credits voor iets waar ik het niet voor verdien, maar dit was niet mijn idee. We kwamen met wel een miljoen verschillende ideeën, om te verklaren hoe Kamala dit allemaal kon weten."

NieuwsFilm

meest populair