Gary Oldman speelde bijna dit iconische personage in de Star Wars-franchise

Gary Oldman speelde bijna dit iconische personage in de Star Wars-franchise

Op het allerlaatste moment kwam het er toch niet van...

Gary Oldman is een van de bekendste acteurs in Hollywood. Zo wist hij o.a. hoge ogen te gooien in Darkest Hour, waar hij zelfs een Oscar voor won, maar ook in de geliefde The Dark Knight-trilogie. Toch had het niet veel gescheeld of Oldman had een belangrijke rol gespeeld in Star Wars.

De acteur werd namelijk bijna General Grievous, de slechterik die het de Jedi behoorlijk moeilijk maakt in Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith. Hoewel de film voornamelijk laat zien hoe Anakin Skywalker in Darth Vader transformeert, is Grievous ook een belangrijk personage.

Geliefd
Hoewel de schurk maar in een enkele Star Wars-film opduikt (wel was hij te zien in de animatieserie The Clone Wars), is hij nog steeds erg geliefd onder de fans, die zeer onder de indruk waren van het personage dat wordt ingesproken door geluidseditor Matthew Wood.

Wood was echter niet de eerste keuze, aangezien Oldman oorspronkelijk werd gevraagd voor de rol. Tijdens een recent interview om zijn nieuwe serie Slow Horses te promoten laat de acteur zich erover uit.

Geweldig
Oldman kwam behoorlijk dichtbij. Zo had de acteur zelfs al meerdere dialogen als General Grievous opgenomen onder de supervisie van niemand minder dan George Lucus. De acteur had ervan genoten maar helaas kwam het er niet van vanwege 'union rules'.

Zo zegt Oldman: "Ik weet niet wat er precies gebeurde. Het had iets te maken met de vakbond ofzo, ik heb het nooit helemaal begrepen, maar ik wilde daar niet door in de problemen komen. Het kwam er dus nooit van, maar dat is zonde. Ik heb even kort samen mogen werken met Lucas en dat was wel echt geweldig!"

NieuwsFilm

meest populair