'Jurassic Park'-legende Sam Neill verpeste expres zijn James Bond-auditie

'Jurassic Park'-legende Sam Neill verpeste expres zijn James Bond-auditie

Hij had geen enkele interesse in de rol.

Sam Neill is op dit moment weer te zien in de mega-blockbuster Jurassic World Dominion. De acteur werd dan ook wereldberoemd dankzij de Jurassic Park-films, maar bijna had hij een andere iconische rol te pakken.

Hoewel Neill al decennia lang actief is als acteur, zijn de Jurassic Park-films zeker zijn bekendste werk, maar op een gegeven moment maakte hij kans op de James Bond-rol. Zo deed de acteur zelfs een auditie om in de huid te mogen kruipen van 007, maar hier had hij achteraf toch geen zin in.

Lastig
In 1986 maakte Neill kans op de rol, maar deze ging uiteindelijk toen toch naar Roger Moore. Hier heeft Neill geen spijt van. Tijdens een recent interview laat hij zich over de ervaring uit: "Ik deed de auditie met enorm veel tegenzin."

"Ik denk dat het de laatste keer was dat ik me door mijn toenmalige agent heb laten pesten om iets te doen dat ik niet wilde. Ik zei toen nog tegen haar: 'Luister, ik wil geen James Bond zijn!'"

Auditie
Toch kwam het van de auditie, maar zijn best deed hij niet: "Ik had geen zin om de Bond te worden waarvan iedereen zegt: 'Dat is de slechtste Bond aller tijden. Hij kan er niks van'. Ik heb de auditie wel gedaan, maar het was vernederend. Het ging slecht en ik voelde me absoluut niet op mijn gemak. Gelukkig bleef het daarbij want ik heb nooit meer iets van ze gehoord!"

NieuwsFilm

meest populair