Wow! Yoda had een rematch met Palpatine na 'Star Wars: Revenge of the Sith'

Wow! Yoda had een rematch met Palpatine na 'Star Wars: Revenge of the Sith'

En hij won 'm ook nog.

In de film Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith werd Master Yoda gedwongen om weg te vluchten voor Palpatine, na hun duel in de Senaatszaal. Maar wat je niet wist, is dat de twee een rematch hadden!

Yoda werd als grootmeester van de Jedi gezien als hun meest wijze lid. Maar ook hij werd bedrogen door de Sith, een verhaal dat uitgebreid verkend is in de vele toevoegingen die tot nu toe aan de Star Wars-franchise gedaan zijn.

Star Wars-rematch
Het boek Stories of Jedi & Sith onthult dat er na de dood van Yoda een rematch plaatsvond.

In het boek kan je een kort verhaal lezen van Tessa Gratton. Die laat zien dat Palpatine voelde dat Yoda overleed op Dagobah en dat hij daar in eerste instantie erg blij mee was. Maar vervolgens realiseerde hij zich dat er iets vreemds gebeurd was.

"Het was alsof Yoda niet bestaan had voor de Keizer, en ineens bestond hij overal. Overal in de Force."

Direct daarna verscheen de Force Ghost van Yoda voor Palpatine en wisselden de twee wat brute opmerkingen uit en verdween Yoda. Het was een korte confrontatie en meer een verbale rematch dan echt een duel. Maar Yoda won!

Immers zocht Palpatine een manier om de dood te overwinnen. Alleen lukte hem dat nooit zoals het de Jedi wel lukte. Yoda liet door als Force Ghost voor Palpatine te verschijnen zien dat de Sith iets niet kon realiseren. Daarover zei de Jedi: "Open to us, a path remains, that unknown to the Sith is. Through this path, victory, we may yet find. Not victory in the Clone Wars. But victory for all time."

NieuwsFilm

meest populair