Tom Hanks legt uit waarom zijn casting in 'Philadelphia' tegenwoordig niet meer zou kunnen

Tom Hanks legt uit waarom zijn casting in 'Philadelphia' tegenwoordig niet meer zou kunnen

De acteur speelde advocaat Andrew Beckett in de film Philadelphia.

Acteur Tom Hanks legt uit waarom zijn rol als advocaat Andrew Beckett in de film Philadelphia vandaag de dag niet meer op dezelfde manier gecast zou worden. In Philadelphia speelt Hanks de succesvolle advocaat Andrew Beckett, die gediagnosticeerd wordt met AIDS.

Beckett wordt onterecht ontslagen bij een prestigieus advocatenkantoor in Philadelphia, nadat een collega de letsels van de aandoening had opgemerkt. Het personage van Hanks besluit zijn voormalige werkgever aan te klagen wegens discriminatie.

Philadelphia
Beckett klaagt zijn voormalige werkgever samen aan met de enige advocaat die hem wil helpen: de bevooroordeelde Joe Miller. Dit personage wordt gespeeld door Denzel Washington.

Philadelphia werd geregisseerd door Jonathan Demme. De film zou een van de eerste bekende Hollywood films worden waarin onderwerpen als HIV/AIDS en homofobie duidelijk besproken werden.

Tom Hanks
Voor zijn acteerwerk in Philadelphia won Hanks zijn eerste Academy Award voor beste mannelijke hoofdrol. Het is bijna 30 jaar later, maar Hanks denkt niet dat hij, of een andere hetero acteur, vandaag de dag de rol van Andrew Beckett zou kunnen spelen.

In een recent interview met The New York Times Magazine besprak Hanks zijn homoseksuele personage uit de film en hoe de mentaliteit over de jaren heen is veranderd in Hollywood. Dit is wat de acteur precies te zeggen had: "Zou een hetero man nu kunnen doen wat ik in Philadelphia deed? Nee, en terecht. Het hele punt van Philadelphia was wees niet bang. Een van de redenen dat mensen niet bang waren voor die film, was dat ik een homo speelde. Daar zijn we nu overheen, en ik denk niet dat mensen de onechtheid van een hetero die een homo speelt zouden accepteren. Het is geen misdaad, het is geen boehoe, dat iemand zou zeggen dat we meer van een film gaan eisen op het moderne gebied van authenticiteit."

LGBTQ+
Door de veranderende cultuur is er een voortdurend debat geweest over de vraag of niet-LGBTQ+ acteurs lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender of queer rollen moeten spelen. De laatste jaren worden er meer en meer LGBTQ+ acteurs gecast om deze rollen te spelen, omdat (het belang van) de vertegenwoordiging op het scherm is toegenomen. 

Zoals Hanks zegt, hebben velen het gevoel dat alleen LGBTQ+ acteurs de ervaring hebben om personages uit deze gemeenschappen op authentieke wijze tot leven te brengen. Dit gesprek is echter nog steeds gaande binnen de filmindustrie, omdat volgens anderen een acteur een personage overtuigend kan neerzetten, zelfs als deze acteur een personage met een andere seksuele geaardheid speelt.

NieuwsFilm

meest populair