Eindelijk weten we waarom Anakin Skywalker zoveel zeurt in 'Star Wars'

Obi-Wan Kenobi hield hem terug.

Jim Pedd 19 juni 2022 22:30 in Featured
Anakin Skywalker is een personage dat vaak bekritiseerd werd in Star Wars-films. Met name in de tweede film kreeg acteur Hayden Christensen veel kritiek omdat hij een vrij zeurderig personage speelde.

Daar kon Christensen niet veel aan doen natuurlijk; dat waren keuzes gemaakt door George Lucas. Inmiddels is de serie Obi-Wan Kenobi ogenschijnlijk bezig aan een vorm van redemptie voor Anakin.

Anakin is irritant omdat..
Anakin werd vaak als kinderachtig en soms wat irritant ontvangen. Scènes tussen Anakin en Padmé stoorden de fans echt, met name de houterige teksten waarbij Anakin vooral naar deed op momenten dat hij zijn zin niet kreeg.

Een flashback in Obi-Wan Kenobi kan echter iets van die irritante houding verklaren.

Tijdens een lichtzwaardtraining tussen Anakin en Obi-Wan krijgt Anakin op z'n kop van zijn leermeester. Obi-Wan zegt: "Je bent een geweldige krijger Anakin, maar je behoefte om jezelf te bewijzen is je val. Tot je dat overkomt, blijf je een Padawan."

Dat is voor het eerst dat Star Wars erkent dat Obi-Wan Anakin een beetje terug hield, tot hij die behoefte om zichzelf te bewijzen zou overwinnen. En laat ook zien waarom de pupil van Obi-Wan zo ontevreden was met de houding van zijn leermeester.

NieuwsFilm