Dit moet je weten over de nieuwe 'Lord of the Rings'-film

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim klinkt erg tof.

Jim Pedd 20 juni 2022 20:30 in Featured
Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over The Lord of the Rings: War of the Rohirrim. Dat wordt, naast de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power eindelijk een nieuwe toevoeging aan de franchise.

In 2014 verscheen de meest recente Lord of the Rings-film. Warner Bros. en New Line Cinema besloten, om de rechten te houden, een anime aan te kondigen: The Lord of the Rings: War of the Rohirrim.

The Lord of the Rings: War of the Rohirrim-releasedatm
Vanaf 12 april 2024 kan je The Lord of the Rings: War of the Rohirrim in de bioscoop zien. De film werd in juni 2021 aangekondigd en de productie is begonnen. Kenji Kamiyamka regisseert de boel en SOLA Digital Arts verzorgt de animatie.

Wanneer speelt The Lord of the Rings: War of the Rohirrim zich af?
The Lord of the Rings: War of the Rohirrim speelt zich af in het jaar 2758 van de Derde Era. Het verhaal van The Lord of the Rings begint in 3018, waarmee er 250 jaar zitten tussen de anime en het verhaal van Frodo.

Sauron is nog herstellende in Dol Guldur en heeft zijn voortbestaan nog niet openlijk bevestigd, al is zijn invloed al merkbaar. Veel personages zijn nog niet geboren, al leven Gandalf, Galadriel, Elrond, Legolas en Saruman wel al.

The Lord of the Rings: War of the Rohirrim-verhaal
We volgen het verhaal van Helm Hammerhand, die in 2741 de koning van Rohan werd. Zijn rijk vocht tegen de Dunlendings, wilde stervelingen die later hun steun voor Saruman uitspraken.

Koning Freca eiste dat zijn zoon Wulf zou trouwen met de dochter van Helm. Maar die pikte de bedreigingen niet en doodde Freca met zijn blote vuisten, waarna een oorlog uitbrak tussen de twee clans. Helms legers trokken zich terug naar een fort dat later Helm's Deep zou worden. Hammerhand kwam om het leven, maar zijn volk overwon.

NieuwsFilm