Mr. Bean heeft genoeg van de cancelcultuur: "We kunnen overal grapjes over maken!"

Acteur Rowan Atkinson laat zich er tijdens een recent interview over uit.

Wouter Drummen 20 juni 2022 22:30 in Algemeen
Rowan Atkinson heeft in behoorlijk wat films gespeeld, maar hij werd wereldberoemd als Mr. Bean. De acteur wordt dan ook gezien als een van de grootste en beste grappenmakers van zijn generatie, maar volgens Atkinson wordt het wel steeds moeilijker i.v.m. de cancelcultuur.

Tijdens een recent interview liet hij weten absoluut geen van te zijn van de huidige cancelcultuur, waarbij sommige bekendheden al worden afgeschreven voor het maken van een verkeerde of ongepaste grap. Atkinson vindt dat je over alles mag grappen, ook als is dit soms beledigend.

Reactie
Zo zegt de geliefde acteur, eveneens bekend van de Johnny English-films: "Beledigen hoort er nu eenmaal bij. Dat hoort bij je baan als komiek. Elke grap heeft een slachtoffer. Dat is de hele definitie van een grap; het belachelijk maken van een ding, een idee of een persoon".

Volgens Atkinson zijn er maar weinig dingen waar je niet over zou kunnen lachen. Hij is dan ook een grote voorstaander van het idee dat je overal grapjes over mag maken.

Opletten
Zo vervolgt hij: "Je moet heel voorzichtig zijn met het zeggen van wat wel en niet mag, maar ik vind het onzin dat je alleen grapjes zou mogen maken over mensen die 'hoger' in de maatschappij staan. Er zijn namelijk onwijs veel zelfgenoegzame mensen 'onderaan' die maatschappij, die het ook verdienen om aangepast te worden. In mijn ogen zouden we in de ideale wereld overal grappen over mogen maken".

NieuwsFilm