Dit is de reden waarom Sylvester Stallone niet terugkeert als Rocky voor 'Creed III'

Het is tijd voor de jongere generatie.

Wouter Drummen 22 juni 2022 22:30 in Algemeen
Sylvester Stallone heeft in talloze films gespeeld, maar een van zijn bekendere rollen is natuurlijk zonder twijfel Rocky. Hij kroop in 1976 voor het eerst in de huid van de bokser en keerde opnieuw terug voor de Creed-films, maar niet voor het derde deel. Nu legt hij uit waarom.

Stallone wist hoge ogen te gooien als Rocky. Het origineel had een budget dat onder de 1 miljoen dollar lag, maar toch was de film een weergaloos succes. Meerdere sequels volgden en de boksfranchise is vandaag de dag nog steeds erg geliefd.

Creed
In 2015 kwam de eerste Creed-film uit en draait om Adonis Creed (Michael B. Jordan), de zoon van Rocky's overleden mentor en voormalige rivaal Apollo. Rocky besluit de jonge Creed te helpen, maar zal niet voor het derde deel terugkeren.

Dit is toch wel tamelijk verassend te noemen, aangezien het de eerste keer is in de geschiedenis van de franchise dat hij niet van de partij zal zijn. Hier heeft Stallone wel een duidelijke reden voor.

Tijd
Zo zegt de acteur: "Het draait niet meer om Rocky maar om Creed en dat is heel normaal. Ik wist dan ook niet zeker of er echt nog iets voor mijn personage te doen was, dus ik besloot zelf het hierbij te laten. De franchise gaat een andere richting uit maar ik wens ze enorm veel succes en het allerbeste!"

Toch blijft Stallone nog met het project betrokken, aangezien hij wel als producent voor het derde deel zal optreden. Creed III zal eind november te zien zijn, terwijl Stallone druk bezig is met een ander project, namelijk de serie Tulsa King, waarin de 75-jarige acteur een maffiabaas in speelt.

NieuwsFilm