Keert Andy Serkis terug voor meer 'Planet of the Apes'-films?

Keert Andy Serkis terug voor meer 'Planet of the Apes'-films?

Disney heeft grootste plannen.

20th Century Fox wist hoge ogen te gooien met de The Planet of the Apes-trilogie, waarvoor Andy Serkis in de huid kruipt van Caesar. Nu neemt Disney het stokje over en willen zij gaan voor een soortgelijk succes.

De trilogie werd niet alleen gigantisch sterk onthaald, het was ook een groot box-office succes. Samen brachten de drie films meer dan 1,6 miljard dollar op, dus het is niet zo heel gek dat het Huis van de Muis de franchise nieuw leven in wil blazen.

Wat te verwachten?
In 2019 nam Disney Fox over, waardoor zij nu beschikken over The Planet of the Apes-rechten. Het is al een tijdje bekend dat regisseur Wes Ball, o.a. bekend van de Maze Runner-trilogie, de film voor zijn rekening zal nemen.

Filmjournalist Justin Kroll zei dat Ball zich volledig wil focussen op de film en zijn andere filmproject (Harbinger voor Paramount) dan ook aan zich voorbij laat gaan. De reden hiervoor weet Kroll: "Disney wil een nieuwe trilogie maken", al zal dit naar verwachting een voortzetting zijn van de vorige films i.p.v. een volledige reboot.

Andy Serkis
Op dit moment zijn Ball en Disney op zoek naar de cast, maar Serkis liet al eerder weten graag terug te willen keren. Niet perse als Caesar, maar misschien zelfs als een nieuw personage. Meer nieuws zal ongetwijfeld snel volgen, aangezien Disney eigenlijk dit jaar nog met de opnames wil beginnen.

NieuwsFilm

meest populair