Marvel heeft officieel een weggeknipte held uit 'Doctor Strange 2' onthuld

Wanda zou oorspronkelijk ook de Wasp een kopje kleiner maken.

Jeffrey Kouters 23 juni 2022 17:25 in Algemeen
Marvel heeft overwogen om superheldin de Wasp een rol te geven in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Dat vertelt Michael Waldon, de schrijver van het scenario, in het audiocommentaar voor de superheldenfilm.

In de tweede Doctor Strange-film wordt de titelheld, gespeeld door Benedict Cumberbatch, geconfronteerd met de Illuminati; een groep superhelden die de balans van het multiversum handhaven.

In aanloop naar de release gingen er volop geruchten rond over welke helden onderdeel uit zouden maken van dit genootschap. Uiteindelijk bestond de Illuminati uit:

In aanloop naar de release gingen er volop geruchten rond over welke helden onderdeel uit zouden maken van dit genootschap. Uiteindelijk bestond de Illuminati uit: Mr. Fantastic (John Krasinski), Captain Marvel ( Lashana Lynch), Captain Carter (Hayley Atwell), Black Bolt (Anson Mount), Professor X (Patrick Stewart) en Baron Mordo (Chiwetel Ejiofor).

Andere samenstelling
Waldron heeft nu dus officieel een andere naam onthuld waar de makers mee hebben gespeeld. De schrijver, die ook betrokken was bij de serie Loki, vertelt in het audiocommentaar voor de film namelijk dat de Wasp in een eerdere versie van het script zat.

"Ik meen dat we de Wasp hadden uitgekozen als een van de leden van de Illuminati in een eerdere versie van het script. In het gevecht tegen Wanda zou de Wasp zich dan verkleinen, waarna Wanda haar gewoon tussen haar handen dood zou klappen", aldus Waldron.

NieuwsFilm