Weer een flinke tegenslag voor Netflix (dat het al zo zwaar heeft)

Netflix ontslaat 300 medewerkers.

Jim Pedd 24 juni 2022 20:30 in Algemeen
Netflix ontslaat 300 werknemers, in een tweede ontslagronde. Variety meldt dat de meeste ontslagen in de Verenigde Staten plaatsvinden en dat personeel in alle lagen van het bedrijf eraan moet geloven.

Netflix heeft een vrij lastig jaar, waarin interne verwachtingen niet waargemaakt worden en gebruikers gefrustreerd raken door het aanbod van de streamingdienst.

Netflix ontslaat mensen
Eerder dit jaar besloot Netflix al 150 werknemers op straat te zetten, toen bleek dat het bedrijf nauwelijks meer groeide. De aandelenkoers daalde enorm en co-chiefs Ted Sarandos en Reed Hastings stuurden toen een memo naar hun personeel.

Vandaag bevestigt een woordvoerder van Netflix: "Helaas hebben we vandaag 300 mensen moeten laten gaan. Hoewel we blijven investeren in ons bedrijf, hebben we deze aanpassingen moeten maken om ervoor te zorgen dat onze kosten gelijk groeien met onze tragere omzetstoename. We zijn zo dankbaar voor alles wat ze hebben gedaan voor Netflix en doen alles om hen te ondersteunen bij deze moeilijke transitie."

Netflix hoopt dat het bedrijf kan blijven investeren en is zelfs van plan om 1.500 nieuwe mensen aan te trekken de komende 18 maanden. Maar dat moet dan wel rustig aan gebeuren op een manier die past bij de huidige groei van de onderneming.

NieuwsFilm