Na Brad Pitt komt ook dit filmicoon met hint naar afscheid

Dit keer is het de levende legende John Williams die denkt dat zijn tijd er in de filmwereld op zit.

Bram de Groot 24 juni 2022 22:30 in Algemeen
Al jaren is John Williams een grote naam in de filmwereld. De componist leverde de muziek op bij vele grote films. Nu denkt Williams dat hij binnenkort gaat stoppen en wel nadat hij zijn werk aan Indiana Jones 5 heeft afgerond.

"Op dit moment werk ik aan Indiana Jones 5, waarvan ik denk dat Harrison Ford - die een stuk jonger is dan ik - heeft aangekondigd dat het zijn laatste film zal zijn," begon Williams. "Dus ik dacht: 'als Harrison het kan, dan kan ik het misschien ook'."

"Ik wil niet gezien worden als iemand die elke activiteit categorisch uitschakelt," aldus de lachende Williams die ook hintte naar zijn volgende uitdaging. "Ik kan niet tennissen, maar ik wil graag kunnen geloven dat ik dat op een dag misschien wel zal doen."

Topcomponist met grote successen
De in 1932 geboren Williams startte al in de jaren 50 van de vorige eeuw met het maken van muziek voor films en series. Hij werkte veel samen met Steven Spielberg.

Hij verzorgde tot op heden de muziek voor films / franchises als Star Wars, E.T., Superman, Indiana Jones, Jaws, Empire of the Sun, Saving Private Ryan, Jurassic Park, Schindler's List, Home Alone en Close Encounters of the Third Kind.NieuwsFilm