Dit wordt de link tussen de nieuwe film 'Furiosa' en 'Mad Max: Fury Road'

Warner Bros. heeft een synopsis uitgebracht, die laat zien hoe de film past in de krankzinnige wereld van 'Mad Max'.

Mitchell 24 juni 2022 09:07 in Algemeen
De opnames voor de nieuwste installatie van de Mad Max-serie zijn net gestart in Australië, en om de hype goed neer te zetten voor de nieuwe film heeft Warner Bros. de synopsis bekendgemaakt. Die laat zien hoe Furiosa aansluit bij de eerdere absolute kaskraker Mad Max: Fury Road.

In 2015 kwam Mad Max: Fury Road uit, die met haar geweldige 'production design', bizarre wereld en hoge tempo wereldwijd het publiek verbijsterd de zalen liet verlaten. Dit kon pas gebeuren na een meer dan moeizame productieperiode. Maar, al het harde werk van de filmmakers werd beloond met een box office van 375 miljoen dollar en welgeteld zes Oscars!

De film uit 2015 bouwt voort op de originele trilogie van Mad Max uit 1979 met Mel Gibson in de hoofdrol en met regisseur George Miller, die alle films op zijn naam heeft staan. Vlak na het succes van de laatste film werd een prequel aangekondigd, genaamd Furiosa.

Wat staat ons te wachten?
De film zal het verhaal uitlichten van Furiosa (Charlize Theron), een chauffeur uit de Citadel voor de dictator Immortan Joe. In de film uit 2015 besluit ze radicaal haar leven om te gooien en zich te verzetten tegen Joe, samen met de beruchte Max (Tom Hardy).

In de nieuwe film zullen we gaan zien hoe zij haar plek onder Joe verdiend heeft, en volgens de synopsis was dit niet vrijwillig.

De synopsis luidt: "Toen de wereld ten einde kwam, werd de jonge Furiosa ontvoerd van 'The Green Place of Many Mothers' en viel in de handen van een bikergang, geleid door Dementus. Tijdens hun zwerftochten door 'The Wasteland' komen ze uit bij de Citadel van Immortan Joe. Terwijl de twee tirannen vechten voor heerschappij moet Furiosa deze harde wereld zien te overleven, terwijl ze probeert weer thuis te komen."

Dementus is al een bekende naam uit de eerdere Mad Max-game van Avalanche, die is gebaseerd op de notities van Miller. De nieuwe film sluit dus erg goed aan op alles, wat er al in de jaren zeventig omging in het hoofd van de regisseur.

In mei 2024 zal het verhaal van Furiosa gaan uitkomen in de bioscopen.

NieuwsFilm