Dit 'Avatar 2'-shot had je volstrekt omver moeten blazen

Avatar: The Way of Water ziet er zo uit.

Jim Pedd 25 juni 2022 20:30 in Algemeen
Visual effects artists van het YouTube-kanaal Corridor Crew gaan in een video in op een wel heel mooi shot in de trailer van Avatar: The Way of Water. Dat shot is misschien wel het knapste staaltje VFX-werk in een film van de afgelopen decennia.

James Camerons Avatar werd in 2009 al onthaald als revolutionair, dankzij de bijzonder mooie visuele effecten. Het werd zelfs de best verdienende film allertijden. Cameron verlegde voor dit vervolg echter de grenzen.

Avatar: The Way of Water
Afgelopen mei kregen we dan eindelijk de eerste blik op de trailer van Avatar: The Way of Water. Die toonde onder meer de oceanen van Pandora en de familie van Jake en Neytiri.

De teaser trailer werd maar liefst 148 miljoen keer bekeken in zijn eerste 24 uur na de release. Maar hij werd ook wat lauw ontvangen. Dat is ergens gek, want het short hieronder lijkt eenvoudig, maar is het helemaal niet.

We zien hieronder een Na'vi die een leren gordel straktrekt. Maar het shot is volledig CGI. Heel speciaal:
"Alles wat je ziet, van de blauwe huid tot het water en de riem, alles is gegenereerd door een computer. Dus waarom weigert het internet te geloven dat het shot met een computer gemaakt is? Ik denk omdat we de afgelopen vijftien, twintig jaar met veel CG-water, dit altijd wel gezien hebben. Althans, grote hoeveelheden water, want dat kunnen we goed simuleren", begint men.

Maar het knappe is dit detail. "Dit soort micro-werk hebben we nog nooit gezien. Als je kijkt, zit er een frame waarin het trekt en dat komt door wat water dat aan de buitenkant van een zadel opspat. Dat zien we nooit!"

Ook knap: "de oppervlaktespanning onderin aan de linkerkant, die op dat geweven gedeelte te zien is. Dat heb ik nooit zo gezien denk ik."NieuwsFilm