'Thor'-regisseur laat zijn film met Michael Fassbender een heel jaar versloffen

Alle tijd ging naar Thor: Love and Thunder, maar er is nog een reden.

Bram de Groot 25 juni 2022 10:23 in Algemeen
Filmmaker Taika Waititi (Thor: Love and Thunder) is een bijzonder druk baasje en heeft nu bevestigd dat zijn Samoaanse voetbalfilm Next Goal Wins met Michael Fassbender, Elisabeth Moss, Rhys Darby en Will Arnett er toch echt aan gaat komen.

In een gesprek met Vanity Fairs Little Gold Men Awards-podcast zegt Waititi dat de film vlak voor de pandemie is opgenomen en al een tijdje op een plank heeft gelegen vanwege zowel de mondiale crisis als zijn eigen hectische schema.

"Ik was bezig met Thor, ik was ook bezig met het monteren van mijn voetbalfilm die iedereen vergat, inclusief ikzelf. Ik dacht: 'Oh, dat klopt, ik was een voetbalfilm aan het maken', en er was een heel jaar waarin ik niets van die film zag en hij gewoon in de ijskast is blijven liggen," aldus Waititi.

Armie Hammer was een probleem
Hoewel Waititi niet echt inging op de redenen voor het uitstel, is er waarschijnlijk een probleem met dat de film een rolletje heeft voor de bekritiseerde Armie Hammer. Zijn rol werd hercast en zijn scènes werden opnieuw opgenomen met Arnett die nu Hammers personage speelt.

Een andere reden is waarschijnlijk dat de distributeurs een bioscooprelease willen. Waititi zei nog over de film: "hij is af en hij is goed, we hebben de film getest en mensen houden van de film".

Beelden van de film werden onlangs vertoond op CinemaCon in Europa en vielen naar verluidt erg goed bij het publiek. Searchlight heeft distributierechten en zal naar verwachting binnenkort een releasedatum onthullen.

NieuwsFilm