Oersterke Natalie Portman macho en meer weerbaar dan ooit in 'Thor Love and Thunder'

Natalie Portman over het zijn van de machtige Thor in de nieuwste Marvel-film en de samenwerking met andere acteurs

Vera 25 juni 2022 15:40 in Celebrity
"In al die jaren is mij nooit gevraagd zo groot mogelijk te worden," zegt Natalie Portman over haar rol in de nieuwste Thor: Love and Thunder in een interview met Variety deze week. "Er werd mij wel gevraagd zo licht mogelijk te zijn, zoals voor de Black Swan. Ik wilde graag dat de vrouwelijke Thor anders liep en macho was."

"Dat ik moest trainen en leren vechten, wierp een andere kijk op mijn mannelijke acteurs. Ik heb respect voor wat zij elke keer moesten doen voor hun rollen in Star Wars en in de Marvel-films. Ik had het veel gemakkelijker."

"Aan de andere kant heb ik door zo hard te moeten werken voor mijn spierballen, mij wel meer kunnen verdiepen in mijn karakter. Dat gaf een andere dimensie aan mijn rol. Daar ben ik heel blij mee," vertelt Natalie Portman.

Zwaar trainingsschema
Natalie Portman is altijd rank en slank geweest. Een sterk en gespierd lijf was nooit nodig. Nu moest zij wel net zo groot en breed lijken naast Chris Hemsworth. Voor haar rol als Thor in deze film heeft zij bijna een jaar een zwaar trainingsschema gevolgd met goede ondersteuning van een vrouwelijke trainer. Tijdens de scènes met haar collega's werd zij hoger opgesteld om net zo groot en breed te lijken als de anderen.

Over het doen van actie-komedie vertelt zij: "Ik heb veel in dramafilms gespeeld, waarin ik kwetsbaar was. Een komedie is nieuw voor mij. Dat is een andere manier van acteren. Dat vereist improvisatie en daar werd ik soms wel zenuwachtig van."

"De mate waarin Tessa Thompson, Taika Waititi en Chris Hemsworth kunnen schieten met hun grappen ... dat was een goede les voor mij. Ik heb zoveel meer respect voor degenen die doorlopend grapjes kunnen maken en kunnen improviseren."

Het volledige interview met Variety op YouTube vind jij hieronderNieuwsFilm