Kang is nu al een ergere schurk van Thanos in het Marvel Cinematic Universe

Kang the Conquerer wordt verschrikkelijk.

Jim Pedd 26 juni 2022 20:30 in Algemeen
De implicaties van reizen door het multiversum zoals we die zagen in Doctor Strange in the Multiverse of Madness laten zien waarom Kang the Conquerer vermoedelijk een ergere vijand zal zijn dan Thanos.

Kang is vermoedelijk de volgende grote schurk in het MCU. De serie Loki van Disney+ stelde ons al aan hem voor, althans, een variant die He Who Remains heette. Die legde de gevaren van een oorlog in het multiversum uit. In Doctor Strange in the Multiverse of Madness wordt ook uitgelegd wat een incursion is, en weten we waarom He Who Remains zo bang was over de komst van kwaadaardige varianten van hemzelf.

Kang is gruwelijk
Kang is een van de oudste vijanden van Marvel Comics, en is ook behoorlijk complex met al zijn persoonlijkheden. Voor het eerst zagen we hem in 1964 in de comics.

Eigenlijk is Kang Nathaniel Richards, een verre afstammeling van Reed Richards, geboren op een alternatieve Aarde, en heeft hij veel namen gehad zoals Immortus en Iron Lad. Hij heeft geen grote bovennatuurlijke krachten, maar gebruikt zijn superieure intellect en kennis van het multiversum om te winnen.

Kang is dus niet machtiger dan Thanos, maar kan dankzij het multiversum wel gevaarlijker zijn. Thanos had immers alleen invloed op zijn eigen universum. Doctor Strange in the Multiverse of Madness liet bovendien zien dat de Avengers van Earth-838 ook streden tegen Thanos en ook wonnen.

Earth-838's Reed Richards legde uit dat een incursion ertoe kan leiden dat twee universa op elkaar botsen. Dat effect zien we in een universum waarin Sinister Dr. Strange als variant het Darkhold gebruikt had.

Duidelijk is dus dat een kwaadaardige variant van Kang heel wat universa kan verwoesten.

NieuwsFilm