Gecancelde acteur maakt comeback: "Mijn plan is gelukt"

'Empire'-acteur Jussie Smollett zette in januari 2019 een zeer schokkende aanval in scène om zijn carrière een boost te geven.

FilmTotaal 27 juni 2022 12:32 in Celebrity
Jussie Smollett is blij dat Hollywood hem niet volledig heeft gecanceld na het in scène zetten van een racistische aanval. Drie maanden na zijn gevangenisstraf, verscheen de voormalig Empire-acteur vorige week voor het eerst weer op de rode loper.

De 40-jarige Smollett was namelijk aanwezig bij de BET Awards. Daar was hij vanwege het feit dat hij vorig jaar een film heeft geregisseerd met de titel B-Boy Blues.

Het lijkt er dan ook op dat Smollett werkt aan een comeback, maar volgens hemzelf is daar geen sprake van, zo beweerde hij tegenover de aanwezige journalisten van onder meer Entertainment Tonight.

"Ik heb nooit het idee gehad dat ik mijn best moest gaan doen om mijn plek in deze industrie terug te winnen. Mijn plan is altijd al geweest om mijn imperium gewoon verder uit te breiden", zei hij voor de camera.

Terugblik
Wat is er ook alweer gebeurd? In januari 2019 kwam het bericht naar buiten dat Smollett het slachtoffer zou zijn geworden van een racistische, homofobe aanval op straat door twee gemaskerde mannen.

Toen de 'daders' eenmaal waren gearresteerd, werd al snel duidelijk dat de acteur hen had betaald om de hele aanval in scène te zetten.

Smollett werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 dagen en een flinke boete.

Volgens zowel justitie als boze tongen wilde Smollett met deze actie zijn carrière een boost geven en dat lijkt hem nu dus ook te zijn gelukt. Hij is immers bekender dan ooit en wordt ook weer uitgenodigd voor dit soort evenementen.

NieuwsFilm