Hoe die onverwachte introductie in 'Doctor Strange 2' mogelijkheid werd

Sam Raimi over een van de Illuminati.

Bram de Groot 27 juni 2022 19:01 in Algemeen
Het Marvel Cinematic Universe zal de komende jaren verder uitgebreid worden met personages uit de bekende werelden van de Fantastic Four en de X-Men. Zoals ondertussen bekend zitten er leuke eerste hints in Doctor Strange in the Multiverse of Madness naar wat we allemaal kunnen gaan verwachten.

In die film zien we namelijk Patrick Stewart als Charles Xavier/Professor X en John Krasinski als Dr. Reed Richards/Mr. Fantastic. De eerste was al onthuld in de trailers, de tweede kwam als een enorme verrassing.

"Het is zo grappig dat Kevin [Feige] John [Krasinski] castte omdat de fans een droom hebben over wie de perfecte Reed Richards zou zijn. En omdat dit een alternatief universum is, denk ik dat Kevin zei: 'Laten we die droom waarmaken'," zei regisseur Sam Raimi in gesprek met The Direct. "Ik heb altijd erg genoten van al zijn rollen."

Reed Richards voor het eerst in het MCU
"Reed Richards is mijn favoriete Marvel Comics-personage, dus het was een hele eer om zijn eerste aandeel in het MCU te mogen schrijven," voegde scriptschrijver Michael Waldron toe. "John is zo'n geweldig acteur en zo'n geweldige partner om deze rol voor het eerst tot leven te brengen [in het MCU]."

Ondertussen kun je het allemaal herbeleven op Disney+. De tweede Doctor Strange-film staat namelijk nu online op de streamer.

NieuwsFilm