'The Day I Met Spider-Man' is de eerste Oekraïense film in oorlogstijd

Superhelden zijn de nieuwe redders?

Bram de Groot 28 juni 2022 07:08 in Algemeen
Ook in oorlogstijd lijken superhelden een symbool van hoop en ontsnapping. De eerste Oekraïense film die gemaakt is tijdens de voortdurende oorlog in het land heet namelijk The Day I Met Spider-Man en gaat ook over een personage met superkrachten.

De film gaat over een oorlogsvrijwilliger die ontdekt dat ze bovennatuurlijke krachten heeft. De film wordt op dit moment opgenomen in verschillende Oekraïense steden, waaronder Kiev en Lviv.

The Day I Met Spider-Man
Sinds begin mei werkt de Oekraïense maatschappij Mamas Production aan de speelfilm The Day I Met Superman. Het project wordt gesteund door de Organisatie van Oekraïense Producenten (OUP) en AMO Pictures en is de eerste fictiefilm die sinds het begin van de oorlog in productie gaat.

Het plot van de film volgt een oorlogsvrijwilliger die bovennatuurlijke krachten in zichzelf ontdekt. Deze stellen haar in staat een jongen te redden van het bloedbad van Bucha, de voorstad van Kiev waar, volgens substantiële foto-, video- en satellietbeelden, Russische troepen systematisch burgers vermoordden toen ze zich uit de stad terugtrokken.

"Je kent misschien het verhaal van Peter Parker, die Spider-Man werd. Je hebt misschien het verhaal gehoord van Bruce Wayne die een Batman-outfit draagt," zei Anton Skrypets, een van de co-producenten van The Day I Met Spiderman.

"We zullen je het verhaal vertellen van Katya - een vrijwilliger die een innerlijke superkracht voelde," die op het oorspronkelijke idee voor de film kwam. The Day I Met Spiderman moet nog dit jaar verschijnen.

NieuwsFilm