Film met compleet maf idee wordt ijzersterk ontvangen

Marcel the Shell with Shoes On lijkt een must see.

Bram de Groot 28 juni 2022 20:30 in Algemeen
De studio A24 levert heel wat opvallende films op. Denk maar aan het recente Everything Everywhere All At Once. Er komen heel wat creatieve producties voorbij. Een van de nieuwste A24-titels is het opvallende Marcel the Shell with Shoes On.

En die live action-animatiefilm doet het goed bij critici en publiek. Na 55 recensies staat "Marcel de Schelp met Schoenen aan" nog steeds op 100 procent op de Tomatometer op Rotten Tomatoes. Ook het publiek is erg tevreden: 94 procent.

"Aangrijpend, diepgaand en uiterst hartverwarmend. Marcel the Shell met Shoes On is geanimeerd entertainment met een echt hart," aldus de critics consensus over de film van Dean Fleischer-Camp.

Gekkigheid in Marcel the Shell with Shoes On
In Marcel the Shell with Shoes On trekt de berooide documentairemaker Dean naar een Airbnb. Daar komt hij tot de ontdekking dat hij niet alleen is. De zeeschelp Marcel huist er namelijk ook, met zijn grootmoeder Connie en hun huisdier Alan. Door een mysterieuze ramp kwijtgeraakt zijn ze hun soortgenoten kwijtgeraakt.

Dean biedt zijn nieuwe vriendjes zijn hulp aan en maakt over hen zijn nieuwe documentaire. Marcel krijgt er meteen vele fans bij en krijgt hoop om zijn verloren gewaande familie terug te vinden.

Een Nederlandse datum lijkt er voorlopig nog niet te zijn.NieuwsFilm