Deze regisseur kondigt bijna zeker zijn afscheid aan

Deze regisseur kondigt bijna zeker zijn afscheid aan

Regisseur Woody Allen stopt?

Filmmaker Woody Allen (A Rainy Day in New York, Blue Jasmine) heeft gezegd dat hij niet langer enorm geïnteresseerd is in het maken van films. En dat komt door de opkomst van streaming en het veranderen van het aanbod van filmhuizen.

In gesprek met Alec Baldwin tijdens een optreden op Instagram Live om zijn humoristische verhalencollectie Zero Gravity te promoten, zei Allen dat het plezier weg is en na zijn volgende film mogelijk klaar is.

"Ik zal waarschijnlijk nog minstens één film maken," zei Allen. "Veel van de spanning is weg. Als ik vroeger een film deed, dan ging die naar een filmhuis door het hele land. Nu doe je een film en krijg je een paar weken in één filmhuis. Misschien zes weken of vier weken en dan gaat de film rechtstreeks naar streaming of pay-per-view... Het is niet hetzelfde... Dat vind ik eigenlijk niet leuk."

Misschien nog een film en dan klaar
"Ik krijg er niet hetzelfde plezier van als van het maken van een film die bestemd is voor de bioscoop. Het was een fijn gevoel om te weten dat 500 mensen het een keer hebben gezien," vervolgde de regisseur. "Ik weet niet meer wat ik ervan vind om films te maken. Ik ga er nog een maken en ik zal zien hoe het voelt."

Zijn volgende film neemt Allen aankomend najaar op in Parijs. Verdere details zijn onbekend.

De eens zo gevierde filmmaker is de afgelopen jaren een paria in Hollywood geworden toen beschuldigingen van seksueel misbruik waarbij zijn dochter Dylan Farrow betrokken was, opnieuw de kop opstaken. Amazon Studios annuleerde daardoor een deal van $68 miljoen voor vier films. De recente films van Allen hebben moeite om gedistribueerd te worden.

NieuwsFilm

meest populair