Stephen King over de enige film die hij niet kon afkijken

Een opmerkelijke keuze?

Wouter Drummen 29 juni 2022 22:30 in Algemeen
De legendarische (horror)schrijver Stephen King heeft al héél wat keren hoge ogen weten te gooien met verschillende boeken. Denk bijvoorbeeld maar aan The Shining, Carrie en IT. Veel van zijn werk wordt ook omgetoverd tot films. Hij is zelf dan ook een grote filmfanaat, maar in zijn hele leven heeft hij één film nooit kunnen afkijken.

King, die zelf ook ooit eens een film heeft gemaakt, genaamd Maximum Overdrive (dit werd een gigantische flop dus liet hij het filmen maar zitten) duikt zelf ook vaak genoeg op in films. King speelt graag kleine cameo-rolletjes, vergelijkbaar met wat Stan Lee altijd deed in de Marvel-films.

Een enkele keer
De schrijver is dus een liefhebber van films en series en kijkt er dan ook veel, maar niet alles kijkt hij af. Linwood Barclay, een andere schrijver, liet op Twitter weten dat hij Jurassic World: Dominion niet af heeft kunnen kijken en de zaal verliet.

King reageerde hierop door te zeggen dat hem dit ook een keer is overkomen met de onderstaande tweet.Succes
King kon de blockbuster dus niet echt waarderen en dat is misschien niet zo heel gek. De explosieve film van regisseur Michael Bay deed het enorm goed aan de box-office waardoor er nog de nodige vervolgen en spin-offs verschenen, maar de films worden wel niet altijd even goed onthaald. Het is dus ook wel duidelijk dat King er helemaal niks aan vind.

NieuwsFilm