Nieuwe 'Lord of the Rings'-film blijkt al jaren in de maak

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim zat al een tijdje in de pijplijn.

Jim Pedd 1 juli 2022 22:30 in Algemeen
Uitvoerend producent Philippa Boyens is behoorlijk blij met de cast die opgebouwd is voor The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim. De film is nu in de maak en vertelt een verhaal dat we nog niet gezien hadden.

Specifiek volgen we Helm Hammerhand, de man die zijn land Rohan moest beschermen tegen een vijandige kracht van buitenaf en zijn volk terug moest trekken naar het kasteel dat later Helm's Deep ging heten. Het verhaal wordt verteld door Eowyn, die net als in de filmtrilogie gespeeld wordt door actrice Miranda Otto.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim-cast
"Het is echt opwindend. We weten het al een tijdje," aldus Boyens in een interview met The One Ring.

"Het leek allemaal samen te komen op een organische manier. Dat is denk ik ook wat je wil. Ineens kwamen de juiste mensen bij elkaar."

Het voelde voor haar logisch om haar terug te brengen voor dit bloederige en grimmige verhaal uit het verleden van Rohan. "Haar stem was bekend. En toen liep het ineens heel gemakkelijk voor de schrijvers."

"Het is ook heel fragmentarisch waar we mee dealen, als je kijkt naar het bronmateriaal. Er zijn een paar verwijzingen hier en daar, dus deze orale traditie voelde wel goed. Dat zij dit verhaal zou vertellen."

NieuwsFilm