Succesvolle actiefilm van Netflix krijgt heel ander vervolg

Chris Hemsworth in ander kleurenpallet.

Bram de Groot 1 juli 2022 11:56 in Algemeen
In 2020 was de actiethriller Extraction een groot succes voor Netflix. De door Chris Hemsworth geleide film verscheen in april 2020 en was een van de grootste streaminghits tijdens de toen net uitgebroken pandemie.

Hemsworth zal in Extraction 2 zijn rol van de Australische black-ops-huurling Tyler Rake opnieuw spelen. Hij heeft op de een of andere manier het einde van de eerste film overleeft voordat hij op zijn volgende missie vertrekt.

Ook Sam Hargrave is terug als regisseur en filmmakers Anthony en Joe Russo dienen weer als producenten, terwijl Joe het script schreef.

Compleet anders dan deel 1
Terwijl hij promotie deed voor zijn eigen Netflix-actiethriller The Grey Man sprak Joe Russo met Collider en hintte hij naar het vervolg en de andere toon van die film.

"Het is geweldig. Het is heel anders dan Extraction 1. De film staat op zichzelf," aldus de Russo. "Het heeft een ander kleurenpallet. Het speelt zich af in een ander deel van de wereld. Het heeft een ander tempo, een andere toon dan de eerste."

"En dit is voor ons een interessante manier om er een filmreeks van te maken, om het verhaal te benaderen. Zo wordt het verrassender en onverwachter. Je krijgt niet exact dezelfde film die je de vorige keer zag," vervolgde de producent.

"We zijn er erg enthousiast over, en we vinden het prachtig geschoten. Hemsworth is er fantastisch in. En we zijn verheugd om het te delen met het publiek," aldus Russo.

De opnames van de nieuwe Extraction werden in april afgerond. Netflix heeft de releasedatum of een trailer voor het vervolg nog niet bekendgemaakt.

NieuwsFilm