James Cameron vergelijkt aankomende 'Avatar'-films met deze geliefde trilogie

James Cameron ziet in zijn Avatar-vervolgfilms een beetje Lord of the Rings.

Bram de Groot 3 juli 2022 08:32 in Algemeen
Hij heeft er uiteindelijk zo'n dertien jaar over gedaan om het eerste vervolg op Avatar naar het witte doek te brengen en als Avatar: The Way of the Water in december in de bioscoop verschijnt, dan moeten er nog eens minimaal drie vervolgen gaan verschijnen komende jaren.

In gesprek met Empire sprak regisseur James Cameron over zijn grotere plannen met de filmreeks. Het blijkt dat hij de bekende The Lord of the Rings-filmtrilogie gebruikte om in het verleden 20th Century Fox te overtuigen om een groot verhaal op te gaan nemen met meerdere films.

De Avatar-filmreeks wordt als Lord of the Rings
"Wat ik destijds tegen het Fox-regime zei, was: 'Ik zal het doen, maar we moeten hier een groter spel spelen. Ik wil niet alleen een film maken, nog een film maken en weer een film maken. Ik wil een groter verhaal vertellen'," zei Cameron.

"Ik zei: 'Stel je voor dat er een reeks romans zoals The Lord of the Rings bestond, en dat we ze verfilmen.' Dat was in theorie geweldig, maar toen moest ik de verdomde romans schrijven om deze te kunnen verfilmen."

Hoe dat verhaal start zien we vanaf midden december. Hieronder een nieuwe foto uit de film die zich ook veel op en in het water zal afspelen.NieuwsFilm