Deze 2 ijzersterke Batman-films zijn misschien wel de beste [Blu-ray]

De Ultimate Collectors Editions van de twee films met Michael Keaton.


In aanloop naar de 4K/Blu-ray release The Batman heeft Warner Bros. vijf voorgaande Batman-films heel fraaie 4K-uitgaven gegeven. Uiteraard zijn dat de drie Batman-films van Christopher Nolan, maar ook de twee films van regisseur Tim Burton.

Na de eerdere Batman-vertolking door Adam West was het niemand minder dat Michael Keaton die Bruce Wayne speelde in twee films van Burton, met de titels Batman uit 1989 en Batman Returns uit 1992.


De eerste film zette Jack Nicholson in de huid van de Joker en Kim Basinger speelde Vicki Vale. In het vervolg was er de iconische rol van Michelle Pfeiffer als Selina Kyle / Catwoman en Danny DeVito als Oswald Cobblepot / Penguin. Christopher Walken dook op als Max Shreck.

Grote successen
Vooral Batman was een groot succes. Met een budget van slechts $35 miljoen werd er wereldwijd ruim $400 miljoen opgehaald. Ook Returns deed het prima met wereldwijd $267 miljoen bij een budget van $80 miljoen.

"Een griezelig, beklijvend spektakel. Batman slaagt als duister entertainment, zelfs als Jack Nicholsons Joker te vaak het titelpersonage overschaduwt," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes waar de film op 72% staat op de Tomatometer.

Batman Returns noteert een betere 80%. De critics consensus: "De donkere, sombere sfeer van regisseur Tim Burton, het werk van Michael Keaton als de gekwelde held en de onberispelijke cast van Danny DeVito als The Penguin en Christopher Walken en, nou ja, Christopher Walken, maken het vervolg beter dan het eerste film."


4K-blu-ray uitgaven: Ultimate Collectors Editions
Deze mooie uitgaven zijn duidelijk voor de die-hard fans van de films. Het geheel heeft een compleet nieuwe vormgeving en naast de 4K en Blu-ray discs zit in de stevige hoes ook een doosjes met een fotoboekje met 16 pagina's, verschillende lobby cards, andere art-cards, posters en wat andere zaken die leuk zijn om te bekijken.

Ook tref je vele extra's op de schijven aan. Het lijkt er niet op dat er ook nieuwe extra's op de schijven zijn gedrukt, dus daarvoor hoef je deze uitgaven niet in huis te halen.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding
Opvallend is dat Warner Bros. de twee vervolgfilms Batman Forever (1995) en Batman & Robin (1997) niet dergelijke uitgaven hebben gekregen. Ergens jammer voor de verzamelaar, maar laten we eerlijk zijn: die films verdienen niet zo'n prachtige box.

NieuwsFilm

meest populair