Weer een behoorlijk forse tegenslag voor Netflix

De streamingdienst heeft het al moeilijk.

Jim Pedd 4 juli 2022 20:30 in Algemeen
Netflix laat heel wat series vrij snel vallen. Ook zijn de films die de streamingdienst maakt lang niet altijd van hoge kwaliteit. Dat heeft effect, blijkt uit een nieuwe studie.

Whip Media deed onderzoek naar de waarde die kijkers zien als het aankomt op een streamingdienst. Netflix werd in die studie vergeleken met acht andere streamingdiensten en eindigde helemaal onderaan het lijstje.

Slechtste streamingdienst?
HBO Max bleek het beste te scoren als het aankomt op de waardering. Het platform wordt gevolgd door Disney+, Hulu, Paramount+, Prime Video, Discovery+, Peacock en Apple TV+.

Maar de data laat ook zien dat Netflix wel wint op andere terreinen. Als gevraagd wordt welke streamingdienst mensen willen houden als ze er nog maar eentje mogen hebben, kiezen ze namelijk voor Netflix.

Netflix trok bij die vraag 41 procent van de stemmen, gevolgd door Hulu met een verrassende 21 procent en HBO Max met 13 procent van de stemmen.

Eerder dit jaar gingen de prijzen van Netflix nog omhoog en maakte het bedrijf bekend een nieuw model te introduceren waarbij voor minder geld ook advertenties toegevoegd worden.

NieuwsFilm