Eerste recensies 'Thor: Love and Thunder': weer een Marvel-topper?

Eerste recensies 'Thor: Love and Thunder': weer een Marvel-topper?

Na Spider-Man 3 en Doctor Strange 2 nu Thor 4.

We zijn vandaag toe aan de volgende vervolgfilm in het Marvel Cinematic Universe met Thor van Chris Hemsworth. We hebben het dan uiteraard over Thor: Love and Thunder die opnieuw is geregisseerd door Taika Waititi. De eerste recensies staan online.

En zoals te verwachten zijn de meeste recensies weer positief. Toch is de ontvangst iets minder dan normaal, aangezien de Tomatometer op het moment van schrijven op een wat milde 72 procent staat na 120 recensies.

Vermakelijk vervolg om van te houden
"Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat de A-list acteurs van een Marvel-film allemaal oprecht blij leken om in de film te zitten," schrijft Clarisse Loughrey van Independent (UK).

"Probeer Love and Thunder niet te vergelijken met Thor: Ragnarok. Beoordeel de film op zijn eigen voorwaarden en er is veel om van te houden," vindt Vicky Jessop van London Evening Standard.

"Hoewel het te veel bekende uitspattingen en grappen heeft, heeft dit vermakelijke vervolg nog steeds een groot hart, met voldoende visuele ambitie en hart voor en achter de camera om op zichzelf te staan," schrijft Nick Allen van RogerEbert.com.

Ook duidelijk mindere recensies
Thor 4 is de slechtste Marvel-film, omdat het geen film is - het is content," aldus Scott Greenstone van Seattle Times.

Stephanie Zacharek van TIME Magazine voegt toe: "Het kondigt zichzelf aan als "Grappig!" waardoor het eigenlijk helemaal niet meer grappig is. Zo gaat dat met Waititi, een begenadigd regisseur die - nu hij niet langer een subtiele aanpak hoeft te hanteren - lijkt te zijn vergeten hoe hij dat moet doen."

De volle vijf sterren op FT
FilmTotaal-recensent Justus Stemfoort geeft de Marvel-film overigens de volle vijf sterren. "Van het geweldige script tot de jarentachtighommages en van de adembenemende visuele effecten tot de bezieling waarmee de sterrencast de personages tot leven brengt; alles getuigt van de liefde waarmee de film overduidelijk is gemaakt," vindt Stemfoort.

Vanaf vandaag draait Thor: Love and Thunder in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair