Denkt James Cameron dat 'Avatar 2' flopt?

Denkt James Cameron dat 'Avatar 2' flopt?

Gaat 'The Way of Water' het even goed doen als het origineel?

James Cameron wist in 2009 hoge ogen te gooien met Avatar. De blockbuster was en is nog steeds de allergrootste box-office kraker. In totaal staat de film op een opbrengst van bijna 2,85 miljard dollar. Maar hoe gaat het vervolg het doen?

We hebben heel lang moeten wachten op het tweede deel, waar we nog niet zo heel lang geleden de eerste trailer van te zien kregen. Eind dit jaar is het dan eindelijk zo ver en zullen we kunnen genieten van de nieuwe Avatar, genaamd The Way of Water.

Vooruitzicht
Cameron, eveneens bekend van andere box-office hits zoals o.a. Titanic en Terminator 2: Judgement Day, laat zich er nu zelf over uit. De regisseur reageert voornamelijk op de kritiek die sommige mensen online uiten dat het veel te lang duurt voordat het vervolg te zien is.

"Ik weet niet wat de box-office wordt," begint de geliefde regisseur. "Als het 20 à 30 procent minder is dan zou dat slecht zijn, maar het kan natuurlijk, aangezien de filmwereld sinds de pandemie wel anders is".

Trollen
Cameron denkt dat als zijn film niet slaagt voornamelijk de internet-'trollen' zich dan in de handen zullen wrijven, maar dat als ze zijn vervolg zullen zien dan wel een toontje lager zingen: "Mocht de film geen commercieel succes zijn, dat zullen deze trollen natuurlijk zeggen dat niemand meer iets om 'Avatar' geeft, dat iedereen de personages is vergeten en alles wat er in het eerste deel is gebeurd, etc..."

"Maar als ze de film opnieuw zien dan zeggen ze: 'Oh oké, sorry, ik zal nu maar eens mijn b*k houden en er gewoon van genieten'. Ik maak me eerlijk gezegd geen zorgen over de kwaliteit van beide films".

Terugkeer?
Wel twijfelt de filmmaker of het weer een groot financieel succes wordt. Zo noemde Cameron zelf de vier sequels "de domste business-zaak in de geschiedenis". De regisseur weet ook nog niet of hij terugkeert na het tweede of derde Avatar-deel. Daarover lees je hier meer.

NieuwsFilm

meest populair