'Avatar' mogelijk na deel 3 weg bij James Cameron

De regisseurs heeft ook andere plannen.

Bram de Groot 5 juli 2022 06:41 in Algemeen
Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat eind dit jaar Avatar: The Way of the Water in de bioscopen verschijnt. Het is de eerste vervolgfilm op de kaskraker Avatar uit 2009 en er gaan er nog een aantal volgen.

In gesprek met Empire Magazine onthulde James Cameron dat hij niet zeker weet of hij de vierde en vijfde film zelf zal regisseren. De filmmaker wil namelijk ook nog andere dingen doen.

Regie Avatar 4 en 5 in handen van iemand anders?
"De Avatar-films zijn nogal allesverslindend," zegt Cameron. "Ik heb ook een aantal andere dingen die ik aan het ontwikkelen ben en die opwindend zijn. Ik denk dat ik na verloop van tijd - ik weet niet of dat na drie of vier is - het stokje wil doorgeven aan een regisseur."

Een regisseur die ik vertrouw om het over te nemen, zodat ik andere dingen kan gaan doen waar ik ook in geïnteresseerd ben," vervolgde de filmmaker. "Of misschien niet. Ik weet het niet."

Op dit moment staat deel vier en vijf gepland voor december 2026 en december 2028. Het tweede en derde deel hebben ongetwijfeld een enorm budget, dus de combinatie van de ontvangst en de box office-opbrengst zal uitwijzen of deel vier en vijf gemaakt gaan worden.

NieuwsFilm