Jordan Peele onthult eindelijk waar zijn nieuwe film 'Nope' over gaat

Na maandenlang details over de inhoud van de film verborgen te hebben gehouden, onthult Jordan Peele de centrale thema's in zijn nieuwe horrorfilm.

Zoe van Leeuwen 7 juli 2022 06:00 in Algemeen
Jordan Peele onthult eindelijk meer details over waar zijn nieuwe film Nope over gaat. Nope is de derde speelfilm van de regisseur. Nope brengt Get Out-ster Daniel Kaluuya terug in een van de hoofdrollen van OJ Haywood, naast Keke Palmer, die OJ's zus Emerald speelt.
In de maanden voorafgaand aan de release van Nope, zijn de details van de film grotendeels onder de pet gehouden. Sindsdien is duidelijk geworden dat Nope inderdaad draait om UFO-activiteiten. In de loop van de tijd zijn stukjes en beetjes van het plot en de personagedetails van de film naar buiten gebracht.Plot
Nu geeft Peele eindelijk verdere details over de thema's en verhaaldetails van Nope. Toen Peele werd gevraagd waar Nope over ging, antwoordde hij in eerste instantie "Nope!" in een grappend antwoord, maar uiteindelijk onthulde hij meer specifieke details over de film.

"Nope! Nee, nee, ik kan dit beantwoorden. Als ik dat niet kan, ben ik op de verkeerde plek, of niet? Ik begon met het willen maken van een film die een publiek in de meeslepende ervaring van het zijn in de aanwezigheid van een UFO zou zetten. En ik wilde een spektakel maken, iets dat mijn favoriete kunstvorm zou promoten en mijn favoriete manier om naar die kunstvorm te kijken: de theatrale ervaring. Toen ik het script begon te schrijven, begon ik me te verdiepen in de aard van spektakel, onze verslaving aan spektakel, en de verraderlijke aard van aandacht. Dus daar gaat het over. En het gaat over een broer en zus, en het helen van hun relatie."Maatschappelijke discussies
Het ziet er dus naar uit dat Nope officieel weer een Peele-film wordt die rijp is voor sociaal commentaar. Door te focussen op spektakel, en in het verlengde daarvan media-aandacht, neemt Peele een facet van horror en zijn eigen favoriete kunstvorm onder de loep.
Peele zal nog heel wat verrassingen in petto hebben met Nope, waardoor het publiek waarschijnlijk op het puntje van zijn stoel blijft zitten, net zoals hij deed met Get Out en Us. Als kijkers deze thema's in hun achterhoofd houden als ze naar Nope gaan, legt dat hopelijk een basis voor een interessante discussie over de film nadat hij is uitgebracht.

NieuwsFilm