Groot 'The Godfather'-acteur is overleden

Groot 'The Godfather'-acteur is overleden

De acteur uit Godfather werd 82 jaar.

Wie kent de naam James Caan eigenlijk niet. Iedere filmkenner en -kijkers heeft de acteur waarschijnlijk heel wat films voorbij zien komen. Afgelopen woensdag is Caan overleden op 82 jarige leeftijd. De doodsoorzaak is niet bekend.

Caan werd vooral bekend van zijn rol als Sonny in Francis Ford Coppola's The Godfather uit 1972. Sonny was de oudste zoon van Marlon Brando's Don Corleone. Caan kreeg een Oscarnominatie voor zijn aandeel in de misdaadklassieker.

Veel meer grote films
Maar de acteur was in meer grote films te zien. Denk dan aan titels als Elf uit 2003, Misery uit 1990, Thief uit 1981 en The Gambler uit 1974.

Andere films zijn Eraser met Arnold Schwarzenegger, Dick Tracy met Warren Beatty en A Bridge Too Farvan Richard Attenborough. Overigens weigerde Caan ook grote rollen. Zo wilde hij Clark Kent niet spelen in Superman uit 1978 en had hij ook geen zin in de Han Solo-rol in Star Wars.

Caan is ook de vader van acteur Scott Caan, bekend uit onder meer de tv-series Hawaii Five-0 en Entourage. Op de IMDb staan nog één niet verschenen film met James Caan: Gun Monkeys van regisseur Phillip Noyce en met namen als Morena Baccarin, Pierce Brosnan en Gbenga Akinnagbe.



NieuwsFilm

meest populair