Bekend worden was een gelukkig ongelukje, zegt Goldie Hawn (76) over carrière

Bekend worden was een gelukkig ongelukje, zegt Goldie Hawn (76) over carrière

Goldie Hawn (76) uit The Christmas Chronicles benadrukt geluk en mentale gezondheid

"Bekend worden was een gelukkig ongelukje," zegt Goldie Hawn, nu 76 jaar oud en terugkijkend op een geweldige acteercarrière. "Als mensen mij vroegen wat ik wilde worden, zei ik als 11-jarige al gelukkig worden. Dat wist ik zeker. En dat was niet in Hollywood, want de mensen daar waren ziek in hun doen en laten. Zo wilde ik niet zijn."

Overboard met Kurt Russell. The First Wives Club met Bette Midler en Diane Keaton. Housesitter met Steve Martin. Wie kende in de jaren 1980 Goldie Hawn niet met haar heerlijke films? Haar vader was bandleider, haar moeder bezat een dansstudio. Goldie Hawn werd dus professioneel danseres en kwam al snel in allerlei films en comedy shows terecht, met de nodige nominaties en prijzen.

Professionele hulp
"Van dansen in dansgroepen naar de filmwereld met het succes dat ik had. Ik was denk ik 24 jaar. Ik werd erin gezogen. Het succes was te groot. Ik kon daar niet landen. Ik kreeg last van angsten en paniekaanvallen," vertelt Goldie Hawn. "Ik heb daarna jaren aan mezelf gewerkt met professionele hulp en kon daardoor weer films maken als

"Ik ben praktisch aangelegd en vond het onzin om een producer te betalen voor de films waarin ik acteerde, dus nam ik zelf de rol van producer op mij."

"Ik maak films over vrouwen die ertoe doen. Als vrouw in je kracht staan. Een logisch gevolg is, dat ik meer voor een film doe dan alleen acteren."

Mind Up
Goldie Hawn was erg vooruitstrevend voor haar tijd. In 2003 richtte zij ook al Mind Up op, zodat zij kinderen kon bereiken over mentale gezondheid - een onderwerp dat nu wereldwijd aandacht krijgt. Het digitale platform is interactief en toegankelijk voor kinderen en leerkrachten. Haar programma bereikt meer dan zeven miljoen kinderen wereldwijd.

"Ik wil dat kinderen in een betere wereld leven. Een vriendelijkere wereld. Met meer ruimte om te denken. Gericht op mindfulness en welzijn. Het contact met lichaam en hoofd. We moeten weer terug naar de basis en beslissen wat ons gelukkig maakt."

Christmas Chronicles
Nu Mind Up goed loopt, maakt zij de laatste jaren weer met haar levenspartner Kurt Russell (71) gezellige familiefilms. Want die zijn belangrijk voor kinderen. Denk aan The Christmas Chronicles.

Kurt Russell is wat actiever gebleven in de filmwereld met films als Once upon a time in Hollywood laatst met Leonardo DiCaprio. En met Vin Diesel in een aantal Fast and the Furious-delen.

Het interview met Willie Geist met zijn Sunday Sitdown voor Today vind jij op YouTube en hieronder



NieuwsFilm

meest populair