Ietwat zure 'The Power of the Dog'-regisseuse vindt 'CODA' Oscarwinst 'makkelijk'

Ietwat zure 'The Power of the Dog'-regisseuse vindt 'CODA' Oscarwinst 'makkelijk'

12 nominaties, 1 gewonnen beeldje.

Regisseuse Jane Campion wist hoge ogen te gooien met haar Netflix-film The Power of the Dog. Haar western werd maar liefst genomineerd voor 12 Oscars, maar won er echter maar een enkele. Zij laat zich hier nu over uit.

Ondanks het feit dat Campion eerder dit jaar de Oscar voor beste regisseur won, was het de enige nominatie die haar film wist te verzilveren. De Nieuw-Zeelandse regisseuse vindt dat jammer, vooral dat het de 'makkelijke' keuze was om CODA te laten winnen (al zal acteur Sam Elliot waarschijnlijk het al veel vinden dat Campion één Oscar mee naar huis mocht nemen...)

Anders
CODA won namelijk de meest prestigieuze Oscar, die voor beste film, al vindt Campion dit niet zo heel gek: "CODA is erin geslaagd de harten van de leden van de Academy te veroveren. Hier kijk ik niet van op. Weet je, het is een makkelijke film om te begrijpen. Het is hoe het is gegaan en ik ben wel blij voor ze".

Ook laat Campion zich nog uit over haar samenwerking met de streaminggigant, die het nu ietwat lastig heeft met teleurstellende cijfers. De regisseuse hoopt dat ze nog eens met Netflix kan werken. Zelf ziet ze dat namelijk wel zitten.

Nog eens
"Laat ik even toevoegen dat Netflix de enige was die bereid was om met het budget over de brug te komen dat we nodig hadden om 'The Power of the Dog' te maken. Misschien komt daar wel verandering in, nu dat ze abonnees verliezen".

"Maar toch denk ik dat als ik weer met ze wil samenwerken, dat ze dan niet moeilijk doen. We hebben een goede relatie en ze zijn ongelofelijk loyaal".

NieuwsFilm

meest populair