IJzersterk ontvangen Original pakt direct koppositie in Netflix Top 10

The Sea Beast gelijk een kijkcijferkanon.

Bram de Groot 12 juli 2022 22:30 in Algemeen
Een paar dagen geleden pakte de aangrijpende misdaaddocu Girl in the Picture de koppositie in Netflix Top 10 over. Nu is die plek alweer voor een andere Netflix Original, namelijk de animatiefilm The Sea Beast of in het Nederlands Het Zeebeest.

Het Zeebeest komt van regisseur Chris Williams, die bekend is van de Disney-films Big Hero 6 en Bolt. De Engelstalige versie heeft stemmen van onder meer Karl Urban, Zaris-Angel Hator, Jared Harris en Marianne Jean-Baptiste.

In de animatiefilm bevinden we ons in een tijd waarin angstaanjagende monsters over de zeeën heersten en monsterjagers helden waren. De grootste held onder hen is Jacob Holland. Wanneer de jonge Maisie Brumble zich als verstekeling op Jacobs schip verstopt, heeft deze er een onverwachte bondgenoot bij. Samen gaan ze op een episch avontuur.

Het Zeebeest nu op nummer 1 in top 10 van Netflix
Zoals wel vaker bij animatiefilms van de streamer wordt deze echt heel goed ontvangen. Op de Tomatometer staat Het Zeebeest namelijk op een prima 94 procent (7.6/10) na 65 recensies.

"Onder de streep missen er toch net te veel puntjes op de i om The Sea Beast als een echte topper te bestempelen. De volgende keer dus iets meer verdieping in het verhaal en de personages, want met de animatie zelf zit het helemaal goed," aldus Jip Strijbos in de FilmTotaal-recensie.

Zin om Het Zeebeest te kijken? Bekijk de animatiefilm dan nu op Netflix.NieuwsFilm