Mickey Rourke (The Wrestler) haalt keihard uit naar Tom Cruise en zijn succes

De 69-jarige acteur is absoluut niet onder de indruk van de 'Top Gun: Maverick'-ster.

Tom Cruise heeft al héél wat topfilms gemaakt, maar Top Gun: Maverick is toch (nu al) zijn allergrootste succes. De blockbuster werd sterk onthaald en heeft al meer dan 1 miljard dollar opgehaald aan de wereldwijde box-office. Een acteur is echter totaal niet onder de indruk van Cruise zijn succes: Mickey Rourke.

Sterker nog, de acteur, o.a. bekend van The Wrestler, haalt juist hard uit naar Cruise. Vele filmfanaten zijn enorm onder de indruk van alles wat de waaghals nog doet op 60-jarige leeftijd, maar Rourke vindt er helemaal niks aan.

Waardeloos
Zo zegt Rourke tijdens een recent interview: "Het succes van die film maakt me echt helemaal geen zak uit. Cruise speelt al 35 dezelfde rol. Daar heb ik dus nul respect voor".

Rourke noemt vervolgens een paar 'echte' acteurs: "Ik geef niks om geld en macht. Kijk naar het oeuvre van Al Pacino of Christopher Walken, of het vroege werk van De Niro. Kijk naar Richard Harris en Ray Winstone. Zo'n acteur wil ik ook zijn. Een Monty Clift of een Brando."

En Cruise?
Vervolgens werd Rourke gevraagd of hij Cruise ook een goede acteur vindt. Zijn antwoord was duidelijk: "In mijn wereld doet hij er helemaal niet toe".

NieuwsFilm

meest populair