Hoe kan het dat 'Top Gun: Maverick' zo'n ongelofelijk succes is?

Tom Cruise en co. weten alle verwachtingen te overstijgen!

Wouter Drummen 13 juli 2022 16:25 in Algemeen
Top Gun: Maverick is een weergaloos succes. Tom Cruise weet weer hoge ogen te gooien (al vindt Mickey Rourke er helemaal niks aan) en de box-office mag er zeker ook zijn. Maar hoe komt het eigenlijk dat de blockbuster zo'n hit is?

De film wist namelijk zelfs de meest optimistische voorspellingen te overtreffen. De originele Top Gun kwam maar liefst 36 jaar geleden, waardoor sommigen zich afvroegen of filmfanaten wel zaten te wachten op een nieuw deel. Het resultaat spreekt voor zich.

Kassa!
De blockbuster liep veel vertraging op en werd meerdere keren uitgesteld vanwege de pandemie. Dit resulteerde in een extra wachttijd van zo'n twee jaar, maar dit mocht niet deren. Top Gun: Maverick is namelijk niet alleen Cruise's eerste film die over de magische grens van een miljard dollar gaat, het is ook een van de de succesvolste projecten sinds Covid-19.

De film heeft namelijk al bijna 1,2 miljard dollar opgehaald, maar niet alleen aan de box-office is de Maverick een succes. De blockbuster krijgt eigenlijk alleen maar goede recensies en scoort op alle filmwebsites enorm sterk.

Cruise
De regisseur van Top Gun: Maverick, Joseph Kosinski, heeft inmiddels alweer een nieuwe film uitgebracht, namelijk Spiderhead, maar deze film komt niet in de buurt van Maverick. De voornaamste reden is waarschijnlijk dat Cruise niet in die film zit.

Cruise is al een hele lange tijd een van de grootste filmsterren ter wereld en is op dit moment een van de, of misschien wel zelfs dé grootste niet MCU/DCEU-gelieerde acteur ter wereld. De waaghals ging ver voor de film en steelt nog steeds de show, iets dat hij opnieuw aantoont met Maverick. Dit zal zijn aanstaande Mission: Impossible-film ook zeker een boost geven. Hierin zal hij natuurlijk weer zijn levensgevaarlijke eigen stunts verzorgen. Logisch, hij is dan ook pas 60 jaar oud...

NieuwsFilm