'Gremlins'-regisseur noemt Grogu/Baby Yoda een ''schaamteloze ripoff van Gizmo"

'Gremlins'-regisseur noemt Grogu/Baby Yoda een ''schaamteloze ripoff van Gizmo"

Heeft Joe Dante een punt?

Gremlins-regisseur Joe Dante heeft laten weten dat hij vindt dat Grogu (alias Baby Yoda) uit The Mandalorian niets meer is dan een kopie van zijn Gizmo. Lees hieronder het commentaar van Dante.

Gremlins was losjes gebaseerd op een kinderboek van Roald Dahl en werd geregisseerd door Dante. Gizmo is ongetwijfeld het meest herkenbare element uit de film. De zogenaamde Mogwai voerde daarnaast ook vervolg Gremlins: The New Batch aan en zal later dit jaar terugkeren in de animatieserie Gremlins: Secrets of the Mogwai van HBO Max.

[b]Grogu vs. Gizmo[/i]
Baby Yoda zagen we natuurlijk voor het eerst in live-action Star Wars-serie The Mandalorian. Het schattige wezentje is uiterst populair, maar meer mensen dan Dante is opgevallen dat Grogu toch wel verdacht veel op Gizmo lijkt.

Tijdens een interview met de San Francisco Chronicle zei Dante het volgende over de vergelijking:

"Ik denk dat de voortdurende populariteit van mijn films vooral te maken heeft met Gizmo, die in essentie een baby is. En dat brengt me natuurlijk tot Baby Yoda, die gewoon een kopie van Gizmo is. Een schaamteloze kopie durf ik zelfs te zeggen."

De bedenkers van The Mandalorian hebben nooit laten weten wat de inspiratie was voor Grogu, maar misschien volgt dat commentaar nog wel na de opmerkingen van Dante.

NieuwsFilm

meest populair