'Avatar'-vervolgen zijn een gigantisch risico

'Avatar'-vervolgen zijn een gigantisch risico

James Cameron neemt een gewaagde gok.

Avatar bleek in 2009 de grootste film ooit te zijn. James Camerons film bracht meer dan 2,7 miljard dollar op aan de wereldwijde box office. Inmiddels werkt de regisseur al meer dan een decennium aan nieuwe delen.

De eerste vervolgfilm, Avatar: The Way of Water, komt in december dit jaar dan eindelijk uit in de bioscoop. Maar heel wat mensen vragen zich, wellicht terecht, af of de film wel een succes wordt. En als deze een succes is, kan die dan wel tippen aan het enorme succes van de eerste film in 2009?

Enorme gok
Opvallend genoeg noemt James Cameron zijn vier films tellende plan ook een grote gok. Sterker nog, hij vindt het "'t domste zakenvoorstel in de geschiedenis".

Cameron vindt het een risico om zoveel Avatar-films te willen maken, vooral vanwege het grote gat tussen het origineel (2009) en de vervolgen, waarvan de eerste in 2022 uitkomt en de laatste, als alles volgens plan gaat, pas in 2028.

De regisseur vreest vooral dat "fans de namen van personages niet meer kennen. Tot ze de film opnieuw zien". Tegelijk maakt hij zich geen zorgen over de box office. "Dat baart ij geen zorgen".

Misschien wel omdat deze nieuwe films de ambities qua CGI nog hoger hebben dan de eerste film en die ook wel waar lijken te gaan maken.

NieuwsFilm

meest populair