Animator 'The Mummy Returns' onthult waarom CGI van The Rock zo slecht was

Animator 'The Mummy Returns' onthult waarom CGI van The Rock zo slecht was

Wanneer het over The Mummy Retuns gaat, komt vaak ook de slechte CGI ter sprake, maar waar lag dit aan?

In The Mummy Returns speelt Dwayne Johnson (The Rock) The Scorpion King. Deze is in de film op een gegeven moment geanimeerd weergegeven. Dit is helaas niet zo goed gelukt en deze film komt ook naar boven als film met de slechtste visual effects ooit gemaakt.

De animator heeft in een interview aangegeven dat het een zwarte dag voor hem was toen hij dit nieuws te zien kreeg. Hij geeft echter zelf ook toe dat het inderdaad niet zijn beste werk is. Het had beter gekund, maar dat was voor hem helaas niet mogelijk.

The Rock heeft het te druk
Voor een goede animatie heb je genoeg referenties nodig. Voor de Scorpion King waren dit dus de referenties van Johnson. Ze zouden een volledige dag nodig gehad hebben om foto's en scans te maken van zijn gezicht. Hier was echter geen tijd voor door de volle agenda van Johnson.

In totaal was Johnson drie dagen beschikbaar om zijn opnames te doen voor de film. Daarnaast moest de animator dus ook al zijn scans en foto's gemaakt hebben. Hier was dus uiteindelijk te weinig tijd voor. Dit was het best mogelijke resultaat met het materiaal waar de animator beschikking over had.

De animator troost zichzelf dat er volgens zijn inzicht ook veel shots wel goed uitzagen. Maar dit was zeker een les voor de volgende keer voor beide partijen. Niemand is hier trots op geweest.

NieuwsFilm

meest populair