Hoe de jarenlange haat en nijd tussen Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger ontstond

Hoe de jarenlange haat en nijd tussen Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger ontstond

Sylvester Stallone gooide een vaas met bloemen naar Arnold Schwarzenegger bij een prijsuitreiking van de Golden Globes en startte een 10-jarige vete

Het kan raar gaan. Sylvester Stallone gooide een vaas met bloemen naar Arnold Schwarzenegger op een prijsuitreiking van de Golden Globes. Dat was in 1977. Arnold maakte grapjes dat Rocky geen prijzen zou winnen die avond. Sylvester voelde zich persoonlijk aangevallen.

Rocky, een boksfilm over een underdog die voor de titel gaat, was het debuut van Sylvester in Hollywood. Niet alleen speelde Sylvester de rol van Rocky, maar schreef hij ook het script.

Underdog
Hollywood wilde destijds niets van een Italiaanse bokser weten. Vandaar dat Sylvester zelf de boksfilm oppakte en op zoek ging naar de juiste mensen die het wilden verfilmen.

Ook in het echte leven was deze enorm sterke kerel de underdog. En die opmerkingen van Arnold raakten hem meer dan hij dacht.

Sylvester Stallone vertelt:
"Ik dacht: ik ga. Wie denkt deze grote vent wel niet wie hij is? En hij glundert en glundert, omdat mijn film niets zal winnen."

Prijzen
Gedurende de avond begon de film gelukkig wel in de prijzen te vallen. Zo kreeg Rocky een Golden Globe voor de beste regisseur, eentje voor de beste film, en eentje voor de beste film editor.

"Ik dacht: eindelijk, het is nu tijd voor Rocky. Toen Rocky de beste filmprijs won, pakte ik het eerste het beste binnen mijn handbereik en gooide dat naar Arnold. Het bleek een zware vaas met bloemen te zijn. Met lelies en tulpen. Dat begon een tien jaar lange vete. En ik dacht: de handschoen is geworpen."

Ruzie
Sylvester vertelt dat Arnold Schwarzenegger de vaas ontweek. Maar de lompe reactie van Sylvester op een paar suffe woorden op een belangrijke avond ontketende een jarenlange, nare ruzie tussen de twee actiehelden.

Het duurde een jaar of tien, maar inmiddels hebben ze de ruzie bijgelegd en zijn zij vrienden. Maar dat ging letterlijk niet zonder slag of stoot.

Het hele verhaal lees je hier in Geo TV.

NieuwsFilm

meest populair