Op deze dag staat 'Lightyear' al op Disney+

Op deze dag staat 'Lightyear' al op Disney+

De Pixar-film al snel op de streamer te zien.

Disney bracht de afgelopen (corona)jaren heel wat Pixar-animatiefilms direct uit op Disney+. Met Lightyear ging het anders, aangezien deze film wel een grootste bioscooprelease kreeg. Overigens met wisselend succes.

Een aantal jaar geleden had de film waarschijnlijk heel wat meer dollars opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Tegenwoordig weet iedereen dat de animatiefilms van Disney en Pixar al binnen een maand op Disney+ verschijnen. Dat geldt ook voor Lightyear.

Vanaf 3 augustus op Disney+
De ontvangst van Lightyear was verhoudingsgewijs wel wat wisselend. Op Rotten Tomatoes staat de Toy Story-spinoff op een nette, maar voor Pixar wel wat lage 75 procent.

"Lightyear neemt genoegen met een nogal conventioneel oorsprongsverhaal in plaats van naar de sterren te reiken, maar dit prachtig geanimeerde avontuur volbrengt bekwaam zijn missie van ongecompliceerd plezier," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Aan de wereldwijde box office werd er tot op heden een kleine 220 miljoen dollar opgehaald. Vanaf 3 augustus staat Lightyear met de stem van Tim Allen Chris Evans op Disney+. Hieronder de aankondiging.



NieuwsFilm

meest populair