Marvel Studios ligt zwaar onder vuur vanwege bedenkelijke constructie

Marvel Studios ligt zwaar onder vuur vanwege bedenkelijke constructie

Originele personage-bedenkers krijgen minder betaald dan verwacht.

De films en series van Marvel Studios zijn doorgaans gebaseerd op bestaande personages die al voorkwamen in allerlei uitgaven van Marvel Comics. Achter die personage zitten tal van mensen die deze personages hebben bedacht, en zij zijn nu niet blij met de filmtak.

De bedenkers van de Yelena Belova, bekend uit de film Black Widow en de serie Hawkeye en gespeeld door Florence Pugh, zijn nu niet blij. Ze hebben namelijk een heel andere vergoeding gekregen dan verwacht.

Via The Hollywood Reporter laten schrijver Devin Grayson and ontwerper J.G. Jones weten dat ze duidelijk minder krijgen voor Black Widow dan verwacht. Ze dachten allebei $25.000 te krijgen, iets dat in een "Special Character Agreement" zou hebben gestaan dat ze hebben ondertekend.

Kleine lettertjes niet gelezen
Het blijkt dat het bedrag wordt verdeeld tussen de makers en het maximale bedrag is dat ze kunnen ontvangen. Als gevolg hiervan kregen ze zonder uitleg elk slechts $5000. In de deal staat dat ze ook $2.000 krijgen voor een tv-aflevering van meer dan 30 minuten en $1.000 voor een tv-aflevering van 30 minuten of minder.

Voor een actiefiguur is het $5.000 voor één figuur dat per jaar wordt uitgebracht, $10.000 voor twee of $25.000 voor drie of meer. Als het om videogames gaat, is er een maximum van $30.000 vergoeding voor alle bedenkers van een personage.

Grayson onthulde ook wat ze voor Yelena's aanwezigheid in Disney+'s Hawkeye ontving. De overeenkomst deed doen overkomen dat ze $2000 per aflevering had moeten ontvangen, of minstens $1000 als ze met Jones werd gedeeld, maar ze kreeg ze uiteindelijk $300 per optreden van haar personage.

De grote vraag is uiteraard wat de bedenkers uiteindelijk per jaar krijgen bijgeschreven. Het personage duikt uiteraard op in allerlei andere uitingen. De boodschap lijkt ook te zijn: lees altijd het complete contract voordat je deze tekent.

NieuwsFilm

meest populair